Aktivnosti


1. Analiza tržišta

 

Proizvodnja/prerada ljekovitog i aromatičnog bilja izuzetno je perspektivna te trenutna ponuda često ne može pratiti rastuću potražnju. Samu tehnologiju proizvodnje do sada su proizvođači najčešće učili eksperimentiranjem i znanjem prikupljenim iz različitih izvora. Organizirana edukacija pružit će sveobuhvatnu edukaciju na jednom mjestu. Potražnja za agroturizmnom izrazito je velika te obuhvaća skupine različite dobi, prof. orijentacije i kupovne moći. Ono zbog čega se najviše putuje u ruralna područja ponajprije je interes za upoznavanjem ruralnog stila života i tradicije, potreba za provođenjem slobodnog vremena u mirnijem i prirodnom okruženju. 

Varaždinska i Zagrebačka županija imaju perspektivu za razvoj agroturizma i dobrih poljoprivrednih površina za proizvodnju ljekovitog i aromatičnog bilja.

 

2. Stvaranje uvjeta i razvoj novog programa. 

 

Na temelju analize tržišta od veljače do svibnja ove godine, stručni tim je izradio  dva Standarda zanimanja i standarda kvalifikacija te dva programa osposobljavanja odraslih za gospodarstvenik/ica u agroturizmu i proizvođač/ic i prerađivač/ica ljekovitog i aromatičnog bilja.

 

3. Podizanje kapaciteta nastavnika. 

 

U sklopu priprema nastavnici obiju škola prošli su edukaciju u području e-učenja, proizvodnje i prerade Ljekovitog i aromatičnog bilja  i agroturizma.

 

4. Opremanje praktikuma za praktičnu nastavu i učionice za e-učenje

 

Opremljeni praktikumi za održavanje praktične/stručne nastave za polaznike novih programa, opremljena jedna učionica namijenjena za e-učenje.

 
5. Provođenje pilot programa

 

Prijave sredinom kolovoza


6. Promidžba i vidljivost

Press


7. Upravljanje projektom i administracija


Stručni tim:

Srednja škola „Arboretum Opeka“:

 

      Voditeljica projekta – Marina Šmidlehner

      Nastavnik 1 i koordinator - Miljenko Martinčević

      Nastavnik 2 - Jure Orlović

      Nastavnik 3 - Jelica Ladić

      Nastavnik 4 – Darko Auker

 

Poljoprivredna škola Zagreb:

 

      Administratorica - Željka Markanović - Kostantinov

      Nastavnik 5 - Lucija Baškarić

      Nastavnik 6 - Jasna Huber

      Nastavnik 7 - Vilara Pavlović

      Nastavnik 8 – Ivica Sarmanđija

Zadnji puta izmijenjeno: Srijeda, 1 Lipanj 2016, 08:30